Bountykaka
3 st ägg
4,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 ½ msk kakao
225 gr smält smör
2 1/4 dl kokande vatten
.............
Smörkräm
225 gr smält smör
4 dl florsocker
2 st ägg
3/4 påse cocos (jag tog hela o det gick bra det me´)
Gör så här
Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna.175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.
Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna.175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna. Bred över den kalla kakan. Smält blockchoklad med 1 ½ msk olja och bred på kakan. Ställ kallt och skär sedan i rutor.
4 kommentarer:
Vad har man i smörkrämen då?
hihi....ja det var ju en bra fråga. Ser att det saknas... Hämtar genast fram receptet och lägger till det i mitt inlägg. Man ska visst inte göra uppehåll mitt i ett inlägg och sedan fortsätta...måste kommit av mej helt.
Hej Teres!
Smaskigt!!!!
Lycka till inne hos mig!
MiaMaria
Det här låter jättegott och jag vill gärna prova men har 2 frågor. 1) hur stor form ska man använda (långpanna?) och hur mkt blockchoklad samt olja ska man ha sen när man smetar ut chokladblandningen på kakan?
Skicka en kommentar