15 maj 2008


Idag gjorde jag någon som för mej endast varit en tanke fylld av ångest dom senaste månaderna. Nämligen att fara med min dotter till Paradisbadet. Hade jag varit frisk hade jag bara åkt iväg och haft skoj. Men i och med utmattningsdepressionen och tillhörande ångset så är det ett oerhört stort steg för mej. Att överhuvudtaget fatta ett beslut att fara (troligast fara, kan nu mera inte bestämma något helt och hållet), verkligen packa och köra iväg hemifrån, kunna vara på badet och prova olika åkattraktioner och så vidare för min dotters skull om inte annat. Så när jag nu trotsat alla hinder och kommit så långt som att jag var där ......så var väl det skit samma om jag inte skulle kunna tvinga mej alla oändliga trappor upp i tornet och kasta mej nedför det största och längsta rutchkanan Magic Eye.
-
Magic Eye är hela 180 meter lång, har en fallhöjd på 15 meter och är 2,40 meter bred. Väl uppe i tornet var jag helt anfådd av alla trappor och undrar frågande vart konditionen tagit vägen. Sätter mej ner på golvet ett tag för att lugna mej lite. Hjärtat slår som bara den och jag börjar ångra mej mer och mer. Men min dotter har tålamod och står där brevid mej, väntar och tittar ut över Örnsköldsvik. Efter en stund frågar hon om jag är redo att åka. Hm, vet inte......vill att hon ska säga att hon ångrat sej och att vi ska gå trappen ner igen. Men nähä da.....hon vill fortfarande åka. Jag inser att ner kommer jag ju i alla fall. Sedan hur jag mår då får bli en senare fråga. (åker aldrig rutchkanor och karuseller och liknande i vanliga fall heller) Ett djupt andetag och vi åker iväg. Hjärtat slår nog lika snabbt på oss båda. Men direkt när vi skymtar dagsljuset igen och ser ett slut på banan så säger vi i kör - EN GÅNG TILL, va?
-
Efter badet så går vi in i bastun en stund och när vi bastat klart och duschat så säger min dotter: - Mamma visst var det varmt och skönt när vi satt inne i torkskåpet? hihi.....Kunde inte hålla mej för skratt.....visst finns det kanske likheter mellan en bastu och ett torkskåp....men....näää...

2 kommentarer:

Lilla Jag sa...

Wow vännen. Helt underbart att läsa hur du tog dig an Paradisbadet med dottern din. Jag vet hur jobbigt det varit för dig.

"Torkskåpet", hihi jag kan riktigt höra henne säga det. *kram*

Elina sa...

Vilken seger att du kom iväg! Dessutom låter det som att du hade en bra dag med flickan.