30 september 2008

Mamma varför är du sjukskriven?

Vid middagen idag frågade min dotter (4 ½ år) en fråga som jag väntat länge på.
-Mamma varför är du sjukskriven? Jag undrar lite försiktigt varför hon kom att tänka på det nu. Då berättar hon att idag på förskolan så frågade hon en kompis om hennes mamma var på jobbet, vilket hon var. Min dotter får samma fråga och hon svarar nej min mamma är sjukskriven. Hennes kompis säger då. - Ja, visst har din mamma gått in i väggen? Min dotter berättar att hon inte visste vad hon skulle svara riktigt. Så frågar hon mej lite generat -Men mamma inte har du väl gått in och slagit dej i nån vägg???

Hihihi....ja vad svarar man.
Inte har jag slagit mej på någon vägg och egentligen heller inte gått in i någon vägg bokstavligt talat. Jag gör mej redo för att ge henne ett vettigt svar på varför jag är sjukskriven och börjar så smått förklara. Men innan jag hinner få ur mej något svar studsar hon glatt ner från stolen och iväg från köket och börjar leka. Jag frågar om hon inte var intresserad av att höra varför jag var sjukskriven. Men så var inte fallet utan hon ville bara försäkra sej om att jag inte gått in i någon vägg och slagit mej utan att hon skulle ha vetat om det.
Barn är bara för goá och lättsamma.

3 kommentarer:

Carina sa...

Ja vad säger man... dottern din är för underbar. Konstigt sätt att säga så det är klart barn undrar "gå in i väggen"

idémakeriet sa...

Vilken härlig fråga från din dotter, jag känner igen det. Jag fick skratta och läsa det högt för min man. Precis vad svarar man då.
Roligt förresten att du ville vara med i tävlingen. Tyvärr var det inte en humle.
Lite klurigt var det där med brännäsla.
Ha det så skönt.
Kram Gerda

ScrapKia sa...

Vilken härlig dotter du har!!
Sitter här med världens leende, TACK för den du!! :-)

kram
Kicki
http://blogg.aftonbladet.se/8948/