24 september 2008

Skriv ner alla "måsten"

Till gårdagens besök hos psykologen hade jag som uppgift att skriva ner alla mina måsten. Det blev en gigantisk lista med "måsten" som jag känner vilar på mina axlar. Det var stressfyllt och ångestfyllt att skriva ner alla tankar som rör sej i huvudet och än fast jag skrivit ner så många punkter så kom oroskänslan över att jag skulle glömt att skriva ner något. Men när jag tagit mej igenom psykologpasset så kännde jag en oerhörd lättnad och känner att jag fått ett helt annan syn på mina "måsten".


Tidigare har jag haft känslan av att alla måsten som rör sej i mitt huvud är lika viktiga. Jag ska bara jobba effektivt en period nu och jobbar ner mej till noll så ska jag ta det lugnt och vila sedan. Men vadå sedan!? För mej kommer det hela tiden nya måsten och tiden till återhämtning skjuter jag hela tiden framför mej. Nu vet jag att jag ska skriva ner mina måsten på ett papper så snart jag känner att det snurrar på för fort. Det är först när jag ser antalet måsten nerskrivna som jag kan värdera dem. Är det verkligen ett måste eller kan jag göra på något annat sätt? Vad händer om jag struntar i det helt? Hur mycket tid per dag/vecka lägger jag ner på att tänka och fundera över det som ska göras?

Ibland tror jag att det är nyttigt att skriva ner sina tankar och göra listor. Men det får inte gå till överdrift som jag lätt tror att det kan bli här hihihi...... Finns block för att lista upp det mesta verkar det som ;)

(alla block + fler hittar man hos bluebox.se)

1 kommentar:

Carina sa...

Håller med dig vännen. Vissa måsten finns ju tyvärr alltid och bara den känslan blir ju stressande. *kram* Du gör det bra som kämpar på. DET är ett bra "måste"
Dessutom var det fina nya alster från dig.