27 november 2010

Till de som verkligen behöver
Har alltid tyckt att jul är en högtid där framför allt barnen, de svaga, utsatta, fattiga osv ska ha det bra. Få uppleva glädje och gemenskap. Men det är en sak att enbart tycka och tänka och en helt annan sak att verkligen göra något själv för att bidra till en förändring.

....


Förr om åren så har vi köpt julklappar åt galet många släktingar. Som ärligt talat inte behöver mer saker än de redan lyckats samla på sig eller i princip bara bytt pengar med varandra. Något som bara skapat stress för de allra flesta innerst inne och som svidit ganska hårt i plånboken. Men när man skapat ett invant mönster som pågått år efter år är det inte så enkelt att förändra det tvärt. Men jag känner att jag/vi är på rätt väg nu i alla fall.

....


Så i år kommer jag/vi endast att köpa julklappar till barnen, samt att skicka paket till de som verkligen behöver det. Har packat ett gäng med banankartonger med kläder, leksaker, mat, hygienarticklar som vi valt ska gå till fattiga barnfamiljer i Lettland. Imorgon kommer sändningen att gå iväg från Sverige och jag hoppas snart kunna visa bilder från utdelningen.1 kommentar:

MammaC sa...

Fin tanke. Låter spännande att få se bilderna från utdelningen. Kram på dig!