27 juni 2011

Ramar i photoshop

Satt och "städade" på datorn när jag plötsligt hittade mina fina pappersramar som legat oanvända. Upp med photoshop och efter några klick så satt den där. Enkelt och snyggt!

Vill du kunna göra likadant? Såhär gjorde jag.... Gå in här KPertiet_NegativeStrips . Tryck på download now. Sidan öppnas i ett nytt fönster och räknar ner. Tryck sedan på "download file now". En zip fil sparas. Klickade sedan på "Extrahera alla filer".

Nu när du kan se alla dina ramar väljer du ut den du vill använda. Öppnar den i photoshop, samt ditt foto. Klickar på ramen och trycker ctrl+a sedan ctrl+c. Går vidare till fotot och trycker ctrl+v och sedan ctrl+t. (Går lättast om fotot och ramen är i någolunda samma storlek från början)

Sedan drar man ramen dit man vill ha den och när man är nöjd trycker man enter. Då syns resterande foto kring ramen och lättaste sättet för att få bort det är att välja den lilla symbolen med "trollspö" (ligger i verktygsfältet högst upp till vänster). Klicka utanför ramen på den del av fotot som ska bort och det området markeras. Därefter så går man till bakgrundslagret (längst ned till höger) och trycker delete. KLART!
(Se alltid till att jobba med en kopia på ditt foto i photoshop ifall att något skulle gå snett)

7 kommentarer:

Tettiz sa...

Tack för att du delar med dig!! :) Det ska testas!!

Margareta sa...

O en så bra och tydlig instruktion! Den ska jag spara!
Kul att jag har hittat din blogg! Här fanns mycket intressant att inspireras av! Kommer gärna tillbaka.

Annelie sa...

Vad kul att du hittade in till mig så att jag fick chansen att hitta din mysiga blogg! Vilken nostalgi man möttes av...kände igen några skolböcker - och ja, jag har dem säkert kvar jag med ;)
John Blund var ju en storfavorit - jag hade både gardin & ett överkast :)
Sätter upp mig som följare för hit återkommer jag gärna!
Ha det gott!
Annelie

Linda sa...

Hej!
Tack för kommentaren i min blogg! Vilken himla fin blogg du har, massa kul inspiration!

Maritha sa...

Hej svejs!!
vad kul att du tittade förbi på min blogg och riktigt kul att du tycker att jag kan inspirera med mina kort.....*glad* =) Det låter spännande att få vara med på 100% norr och du får gärna mejla mej om du vill så jag får veta mer om vad som förväntas m.m!??
maritha.elofsson@comhem.se

Kram kram/Maritha

dagliga smulor sa...

Hej,ja dom sista har jag gjort i Picasa !

Ha det fint.

Dessi sa...

Åh men vilket underbart tips! Det ska spanas in i morgon när jag sitter vid datorn och har PS framför mig. Har länge efterlyst ramar till mina bilder men jag är kass på PS!

Kram och tack för dina fina kommentarer i bloggen!