17 november 2011

Adventskalendrar att göra självFinns så otroligt många och fantasifulla adventskalendrar att inspireras av om man har planer på att göra en egen. Själv har vi ingen tradition hos oss med 24 små paktet eller dyligt, utan dottern får ett paket varje advent. Ett beslut som jag tog redan då hon var liten pga att jag inte ville ha massa billigt småplock liggandes till ingen nytta. Utan hon fick istället ett paket som var något dyrare (50-100kr) varje advent. Jag ville även ha en lösning som skulle fungera långsiktigt. För jag förstår att har man skapat en tradition med att få ett paket varje dag så kan man inte bara avstå det nästa år. Dessutom känns det lätt att hitta 24 små prylar till ett yngre barn i jämförelse med när de blivit lite äldre.


Men nu när jag ser alla fina kalendrar man kan göra så blir jag frestad att tänka om. Så vi får helt enkelt se hur det blir. Vad har du för tradition av adventskalendrar?

1 kommentar:

Mamma C sa...

Jättefina idéer. Men gillade din ide med ett paket varje advent. Den kommer jag nog att köra med nästa jul. Själv hade jag aldrig adventskalender med paket. Men du gav mig min första en gång som var full med pysselsaker. Kram bästa vännen!