08 november 2011

Brandsäkerhet

Visst är det härligt att kura ner sig i soffan under filten och tända en massa ljus och bara mysa. Men med tanke på hur mycket ljus man tänder denna årstid är det ju klokt att se över brandsäkerheten där hemma. Hos oss så har vi gjort det till en vana att alltid kolla brandvarnarna inför första advent. Dock har vi inte lika snygga brandprylar här hemma som jag nu tänker tipsa om.
Sötaste brandvarnaren jag sett är helt klart Chick-a-Dee. Den har fått sitt namn från den amerikanska talltitan (Chickadee) som har ett speciellt varningsläte.
Finns att köpas hos designstation.


10 gruppen har designat brandfiltar i ett antal olika färgkombinationer.

Eftersom brandfiltar ska hänga lättillgängliga, så det är skoj att se dom numera finns i så snyggt utförande. Lotta Friberg har designat högkvalitativa brandfiltar som har två skiktig glasfiberväv och är silkonbehandlade för kyla. Finns att köpas bla här och här.
Kul att se att även brandsläckare finns i annat utförande än rött eller silver. Just den här kommer från Rusta.

2 kommentarer:

pysseliten sa...

synd jag vart så full i skratt idag när jag såg att älgfärsen kom från Haparanda :) Vi har ju älg även i Östergötland :) Men gott var det .ps glöm inte vinbärsgelen .

Så fina barnvarnare du hittat den skulle vara fin att ha i stället för den vanliga runda . och man skane skulle måla om vår röda till vit :) Fin pippi mössa du hade med såga jag :)jag kan inte stcka alls ;(

Helena, Craft & Creativity sa...

Vad många roliga/fina/finurliga saker du tipsar om. Jättekul! Jag gillar din blogg och återkommer gärna. :)

Tack för din kommentar på min sida, vad roligt att du gillade mina bilder.

Ha en bra vecka! /Helena