03 november 2011

Jordnöts-fudge-kaka


36 st
Browniebotten
125 g mörk choklad, hackad
100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
75 g mörk choklad, hackad

Sätt ugnen på 175°.Hacka chokladen (125 g) och smält den i mikron eller över ett vattenbad. Vispa ihop smör och socker. Vispa upp äggen i en separat bunke och tillsätt lite i taget i smörblandningen. Rör i den smälta chokladen. Blanda de torra in- gredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Vänd ner den mörka chokladen (75 g) i smeten.Bred ut smeten i en form, ca 24 x 24 cm, med ett bakplåts- papper i botten. Grädda mitt i ugnen 35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

Fudge
100 g ljus choklad, hackad
100 g mörk choklad, hackad
15 g smör
1/2 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl marshmallows (mini eller stora klippta i bitar)
1 dl salta jordnötter

Smält chokladen tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vatten- bad. Ta av från värmen, låt svalna något och rör i vaniljsocker. Vänd i marshmallows och jordnötter utan att röra för mycket för då smälter marsh- mallowsen. Bred ut smeten över browniebotten och ställ in i kylen ett par timmar tills fudgen stelnat. Skär upp i bitar med en vass kniv.

Tips! Det går också bra att göra brownien för sig och fudgen för sig. Tillsätt i så fall 1 dl jordnötter i browniesmeten och låt den färdiggräd- dade kakan stå kallt 2–3 timmar och stelna något. Häll upp fudgen i en folieform med bakplåtspapper i botten, låt den stelna i kylen och skär upp i bitar.

(Källa:Allt i hemmet)

3 kommentarer:

Mamma C sa...

Ser oerhört gott ut. Den får vi fika på tillsammans vid nästa tillfälle vi ses. mums för choklad!

Teres sa...

Absolut!:)

Petronella sa...

Men oj oj oj vad gott det där såg ut då! Och kul att du gillar mitt färgglada kök :-)

Pippimönstrade mössan nedan är också urfin, älskar (som så många andra) pippimönstrat... Ja, fin blogg över huvud taget detta, får hålla ögonen på den! Kram //Petronella