04 december 2012

Belysning

Tror att jag har kommit in i en lampkris här hemma;) Det eviga mörkret gör att jag börjat tänka på vad vi har för belysning här hemma och hur vi skulle kunna förbättra den.

Samma belysning som införskaffades när vi flyttade in i huset har suttit sedan dess. Visst den fungerar och fyller delvis sin funktion. Men många av lamporna gillar jag inte alls utan har bara retat mej på. Så nu är alla "halva priset erbjudanden" på valfri vara kommit från ellos, jotex har jag äntligen kommit mej för att göra något åt saken. Jag har bland annat köpt två stora vita lampor som numera hänger ovanför köksbordet och lyser upp så mycket bättre än den tidigare lampan. (hittar ingen bild på dom just nu). Men riktigt nöjd blev jag i alla fall.

Sedan blev det en kristall lampa som jag inte alls fastnat för på bilden. Men efter att ha sett den i verkligheten har jag ändrat uppfattning. Skuggorn som bildas av prismorna är super mysigt. Den placerade jag på det lilla runda bordet i hörnet av tv rummet.

Den översta lampan på bild har jag beställt hem två stycken av och tanken är att dom ska hängas i hallen på nedervåningen. Än har dom inte kommit så jag väntar med spänning på att få se hur dom ser ut i verkligheten och när de sitter på plats.

Dessutom har jag påbörjat en egendesignad lampa för länge sedan som aldrig blev klar. Ska leta fram stommarna från förådet när andan faller på och göra det klar till ateljén.

Å sist men inte minst så skulle dom små skomakarskärmarna som hänger i köksfönstren behöva bytas ut pga av att två stycken har gått sönder. Men det tar emot eftersom jag gillar dom så mycket och det är svårt att hitta små snygga hängande fönster lampor till vettigt pris.

Inga kommentarer: