Delar med mej av receptet redan nu och återkommer senare med hur den smakade;)
Botten:
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
Fyllning:
200 g Philadelphiaost, rumstempererat
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2-3 dl mixade blåbär
Garnering:
Färska blåbär och citronmeliss
Färska blåbär och citronmeliss
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen. Mixa blåbären till en smet. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med blåbärsmoset.Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med blåbär och citronmeliss.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen. Mixa blåbären till en smet. Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med blåbärsmoset.Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med blåbär och citronmeliss.
(Receptet och bilden har jag hittat här, hos Carinas Bakkonst)
2 kommentarer:
Ååå va smarrig den såg ut !!! Mums !
ser galet gott ut!!!!
Skicka en kommentar