10 september 2008

Man får inte vara sjuk. Det tar för lång tid och kostar för mycket pengar.

Märker att det är ett par dagar sedan jag visade mej här i bloggen. Det har varit väldigt mycket den senate tiden som rört min hälsa och jag har mått skit och dragit mej undan. Har bla varit på möte tillsammans med min psykolog, läkare, handläggare från försäkringskassan, min närmaste chef och även min högsta chef. Det blev ett oerhört jobbigt möte som fick mej att känna mej liten, maktlös över mitt eget liv och rädd för framtiden. Satt och grät mej igenom det möte som för mej känndes som en hel evighet. Känns oerhört jobbigt att vara så sjuk och att fokus inte ligger på att jag ska få må bra utan snarare en diskussion om tid och pengar. Försäkringskassan stressar på med tiden och vill att jag ska återgå till arbete så snart som det bara går. Cheferna vill inte kosta på mej fortsatt rehabelitering i den utsträckning som jag skulle behöva för det är för kostsamt.
........
Allt detta gör att jag känner mej stressad och vill skynda mej att bli frisk, vilket jag vet leder till det motsatta. Vet ju att alla som satt på mötet hade velat höra vilka framsteg jag gjort och att nu är jag minsann på bättringsvägen....men så är det inte. Tycker det är oerhört jobbigt numera att prata om hur jag mår för hur jag än vrider och vänder på allt så känns det som jag gör alla besvikna. Det är precis som om det bara vore att "ta sig i kragen och rycka upp sig" men så enkelt är det inte har jag fått erfara.

4 kommentarer:

Carina sa...

Känn inte att du gör andra besvikna över hur du mår. Det är samhället det är fel på som gör att det är svårt att vara sjuk. Det är inte ditt fel men jag förstår att det känns tungt i den låsta situation du befinner dig i. *styrkekram*

ScrapMi@ sa...

Har varit i exakt samma situation och suttit och gråtit mej igenom sådana möten kännt mej liten och maktlös och värdelös....men det är Du inte det är starkt av Dej och säga precis som det är. Känn dej inte stressad av FK och jobbet det måste få ta tid att ta sej tillbaka.Du är värdefull!!!
Ses vi på stora scrapträffen i oktober?
Ha det gott!!!
Styrkekram/Mia

ScrapKia sa...

Hur konstigt det än låter, så känner jag PRECIS likadant!!

Hur idiotiskt är det inte att känna sig STRESSAD för att bli frisk!!

Jag förstår dig fullkomligt, när det gäller detta, att stressa sig frisk, hör dom inte själv hur det låter!!
Då blir man ju bara ännu sämre, stressen tar då ju över alldeles!!

Såklart man vill bli frisk! Det vill man ju SJÄLV, mest av allt!!

Hur lång tid det tar, går ju inte att säga nu!
Man är ju olika individer, och det tar olika lång tid.

Be att bli utredd i Nynäshamn, via FK!

Ger dig kramar i mängder!!

~Kicki~
http://blogg.aftonbladet.se/8948/

Glimmis sa...

Det är sorligt att läsa om sådan idioti. Hoppas att du på något sätt kan försöka bortse från händelsen och ändå ta saker i din takt. Om du tittar bakåt så kan du säkert se några framsteg och jag hoppas du söker och hittar nya sätta att utvecklas och stärkas mot ett friskare liv.

Önskar dig en skön helg med fam. Hälsningar //Erica
PS. Vi har oxå mysfredag...och det är underbart, nu längtar vi tills idol börjar igen på fredagar för det gillar barnen. DS.