.............
Recept på långpannebullar
150 gr smält smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 st ägg
1 dl socker
½ tsk salt
11 dl mjöl
Blandas ihop som en vanlig bulldeg och låt jäsa i 30 min.
......
Fyllning
150 gr rums temp smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gr philadelfiaost
......
Så här gör du:
Smöra en långpanna och häll i degen när den har fått jäsa 30 min. Klicka ut fyllningen i små klickar över degen. Ta sedan en sked och tryck ner klickarna så de kommer ner i degen. Låt sedan bullplåten stå och jäsa ytterligare 30min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda plåten ca 15 min i 200-225 grader.
3 kommentarer:
MUMS, så gott det ser ut!!
Har sparat ner receptet och bara måste testa!!
Tack för receptet!!
kram
Kicki
Men gud så enkelt! Har aldrig hört talas om bullar i långpanna, men det här måste jag prova! Då slipper man ju stå och kavla, rulla, skära... perfekt!
Suveränt att kunna baka bullar i långpanna!! är ju inte fel att ha 2 pannor...
Skicka en kommentar