23 juni 2010

Mozarts chokladkaka rekommenderas varmt

150 g margarin eller smör
200g mörk blockchoklad
1 msk pulverkaffe
3 st ägg
2 dl strösocker
1,5 dl valnötter eller hasselnötter
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl

Garnering:
100 gr vit blockchoklad
1 msk matolja
1 st dubbelförpackning dajm

* Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på svag värme. Rör så att det blandar sig väl. Tillsätt pulverkaffe.
* Hacka nötterna. Blanda dem med vaniljsocker och vetemjöl.
* Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
* Häll smeten i en smord och bröad form ca 23 cm i diameter.
* Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min (175 grader) eller tills kakan fått fin färg. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
* Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp och får kallna.
* Smält blockchokladen med matolja i vattenbad. Krossa dajmen. Bred chokladen över hela kakan. Strö över chokladkrossen.
* Kakan går att frysa efter den glaserats.

...................
Själv hade jag inget pulverkaffe utan använde mej bara av 1 msk färdigbryggt kaffe. Kanske för lite egentligen....men kakan blev minst lika go´ändå. Sedan valde jag att ha hasselnötter i eftersom de är min personliga favorit.

2 kommentarer:

Sandra | Inspirera Mera sa...

Åh så god den ser ut! Jag ska ta och spara receptet, så tack för tipset!

Svar: Ja nu känns balkongen betydligt mysigare och så slipper man frysa om fötterna.

Jeanette Wallén sa...

Muuuums vad gott det ser ut!! :D