31 augusti 2008

Bountykaka

(Bild: Lånad av bodil56)

Bountykaka

3 st ägg
4,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 ½ msk kakao
225 gr smält smör
2 1/4 dl kokande vatten
.............
Smörkräm
225 gr smält smör
4 dl florsocker
2 st ägg
3/4 påse cocos (jag tog hela o det gick bra det me´)


Gör så här
Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna.175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.


Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna. Bred över den kalla kakan. Smält blockchoklad med 1 ½ msk olja och bred på kakan. Ställ kallt och skär sedan i rutor.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Vad har man i smörkrämen då?

Teres sa...

hihi....ja det var ju en bra fråga. Ser att det saknas... Hämtar genast fram receptet och lägger till det i mitt inlägg. Man ska visst inte göra uppehåll mitt i ett inlägg och sedan fortsätta...måste kommit av mej helt.

MiaMaria sa...

Hej Teres!

Smaskigt!!!!

Lycka till inne hos mig!
MiaMaria

Gunilla sa...

Det här låter jättegott och jag vill gärna prova men har 2 frågor. 1) hur stor form ska man använda (långpanna?) och hur mkt blockchoklad samt olja ska man ha sen när man smetar ut chokladblandningen på kakan?